Winstoptimalisatie door een fiscale scan

Ook het gevoel dat u teveel belasting betaalt? Dan is het de moeite waard om dit artikel door te nemen!

Volgens onze koning tijdens Prinsjesdag, is de economische crisis voorbij, waardoor ondernemingen wederom kunnen groeien en nieuwe kansen krijgen. Als een ondernemer wordt gevraagd hoe hij wil groeien, dan wordt dit veelal in verband gebracht met omzetstijging waardoor de winst wordt geoptimaliseerd (hetgeen extra werkkapitaal oplevert). Naar mijn mening is dit een prima filosofie, echter men vergeet dat een winstoptimalisatie tevens kan worden bereikt door het reduceren van kosten. Daarnaast is de belastingheffing ook nog eens een kostenpost die als meest ‘zuur’ wordt ervaren. Op basis van hetgeen hiervoor staat beschreven, hebben wij een ‘tool’ ontwikkeld waardoor de kostenpost ‘belastingheffing’ kan worden geminimaliseerd, hetgeen bijdraagt aan de maximalisatie van de winst.

Zoals benoemd is, vinden ondernemers al snel dat ze teveel belasting betalen. Ervaring leert ons dat adviseurs te weinig aandacht besteden aan het voorkomen van belastingheffing (in het onderhavige jaar dan wel in toekomstige jaren). De reden hiervan is een gebrek aan kennis dan wel dat men niet scherp ‘bedrijfsblind’ is geworden op de cliënt.

Wij zijn van mening dat iedere adviseur zich moet specialiseren op een bepaald gebied. Je kunt namelijk niet alles van alles weten. Dit komt tot uitdrukking in het feit dat Jongbloed Fiscaal Juristen slechts en alleen fiscaal juristen / fiscalisten in dienst heeft (geen accountants). De adviseur moet zich elke keer weer opnieuw bewijzen, waardoor hij scherper en flexibeler in de wedstrijd zit. Zo zien wij veel cliënten binnenkomen die zijn vastgelopen bij hun eigen adviseur (in een bepaalde discussie met de Belastingdienst dan wel in een specifieke wens van de cliënt). De ervaring is dat een gespecialiseerd kantoor als Jongbloed Fiscaal Juristen mogelijkheden benut die simpelweg door anderen niet worden gezien. Voor wat betreft de fiscale scan is onze ervaring dat wij mogelijkheden aandragen die direct (dan wel na verloop van tijd)  resulteren in een belastingbesparing. In 90% van alle scans was deze besparing een feit.

Fiscale scan

Binnen de fiscale scan wordt uw onderneming op meer dan 100 onderdelen beoordeeld. Hierbij moet u denken aan: structurering, bedrijfsopvolging, jaarwinstcomponenten, inkomstenbelasting, etc. Na de fiscale scan is uw onderneming “up to date” en kan jaarlijks relatief eenvoudig worden beoordeeld of er wijzigingen moeten worden doorgevoerd.

Spreekt bovenstaande u aan en bent u geïnteresseerd in een fiscale scan, dan gaan wij als volgt te werk:

1.                   Gratis kennismakingsgesprek;

2.                   Offerte met vaste prijs;

3.                   Fiscale scan van uw onderneming;

4.                   Bespreking fiscale scan (indien gewenst met uw accountant).

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen: 088 - 027 00 00 of m.teriet@jongbloed.tv5 Okt 2016


Waardeer het artikel Winstoptimalisatie door een fiscale scanStel uw vraag:naar boven

Zoeken

Contact

MKB Fiscaal Juristen
Marthalaan 5
7511AZ Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@mkbfiscaaljuristen.nl