Salaris partner DGA

Indien een partner van de DGA ook in de onderneming werkzaam is, kan het voordelig zijn om hem / haar een salaris en / of auto van de zaak toe te kennen. Door het vorenstaande in te voeren, kan gebruik worden gemaakt van het progressievoordeel in de inkomstenbelasting. Tevens kan door deze wijze ook een pensioen worden opgebouwd waarbij ook weer progressievoordeel in de toekomst te behalen is.

Bij het bovenstaande dient wel rekening te worden gehouden met de zakelijkheid. Er kan niet zomaar een salaris worden vastgesteld terwijl de partner niets of nagenoeg niets doet in de onderneming. Indien de Belastingdienst het vorenstaande stelt, kan het salaris mogelijk worden aangemerkt als salaris van de DGA zelf dan wel als verkapt dividend.

Alvorens het bovenstaande wordt toegepast, is het noodzaak om allereerst de exacte feiten en omstandigheden in kaart te brengen. Zo is het niet verstandig om de partner salaris toe te kennen indien de B.V. verkoopklaar wordt gemaakt (aangezien door het toekennen van salaris de winst lager zal uitvallen)12 Mrt 2012Waardeer het artikel Salaris partner DGA

Salaris partner DGA rating_text 9.6 / 10 rating_points 8 rating_judges.


Stel uw vraag:naar boven
Contact

MKB Fiscaal Juristen
Marthalaan 5
7511AZ Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@mkbfiscaaljuristen.nl