Zwart geld

Sinds 2013 zijn er steeds minder uitwegen voor zwart geld. In de eerste maanden hebben zich in Nederland al weer ruim 250 mensen gemeld bij de Belastingdienst. Wij hebben al ruim 100 mensen geadviseerd bij het legaal inkeren met zwart geld in Nederland.

Wat is er aan de hand?

Nederland heeft met steeds meer landen in Europa verdragen waardoor bankgegevens automatisch worden uitgewisseld. Luxemburg - en waarschijnlijk ook Oostenrijk - waren nog paradijzen voor zwartspaarders, vanaf 2015 gaan deze landen ook informatie doorgeven aan Nederland.

Wat zijn de oplossingen?

In de praktijk zijn diverse oplossingen ontwikkeld om zwart geld minder zichtbaar te maken:

1.     Zwart geld onderbrengen in internationale structuur.

2.     Emigreren.

3.     Kopen van bepaalde beleggingsproducten welke niet worden gemeld.

4.     Inkeren / melden zwart geld in Nederland.

5.     Zwart geld onderbrengen op exotische eilanden.

6.     Geld onder uw hoofdkussen bewaren.

Waar mogen belastingadviseurs over adviseren?

Belastingadviseurs mogen geen adviezen uitbrengen over structuren waarbij zwart geld onzichtbaar is of wordt voor de Belastingdienst. Het adviseren over een strafbaar feit maakt de adviseur een soort medepleger. De belastingadviseur kan dus enkel adviseren over het legaal melden (inkeren) in Nederland.

Hoe werkt het melden van zwart geld?

Wij melden ons namens u bij de Belastingdienst met de mededeling dat er verzwegen vermogen of inkomen is. Vervolgens gaan wij met de Belastingdienst in gesprek over de alsnog verschuldigde belastingen en eventuele boetes / rente. Voordat dit overleg zal plaatsvinden, weet de “zwartspaarder” hoeveel hij ongeveer moet betalen. De maximale navorderingstermijn is 12 jaar, dus de uiteindelijke aanslag kan wel in de papieren lopen. Een aanslag van zo’n 20% - 30% van uw vermogen is geen uitzondering.15 Mei 2013


Waardeer het artikel Zwart geldStel uw vraag:naar boven
U bevindt zicht hier :
>
>
Contact

MKB Fiscaal Juristen
Marthalaan 5
7511AZ Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@mkbfiscaaljuristen.nl