Belastingparadijs voor voetballer

Vanavond ga ik naar een voetbalwedstrijd van FC Twente. Iedereen weet dat voetballers veel verdienen en dus moeten zij ook veel belasting betalen. In welk land kun je nu fiscaal het beste gaan voetballen, dit vroeg ik mij af.

Voetballer in Nederland

Al hetgeen uit dienstbetrekking wordt genoten is loon, dus alle inkomsten die een voetballer geniet, worden als loon gezien. Er wordt soms geprobeerd om merchandisingrechten etc. in een ander land te laten belasten, meestal gaat dit mis. Ook transfervergoedingen zijn vaak onderdeel van discussie met de Belastingdienst, meestal krijgt de Belastingdienst gelijk. De heffing zal dan in Nederland plaatsvinden. Het maximale tarief in Nederland bedraagt 52%. Voor voetballers geldt echter een speciale pensioenregeling. De uiteindelijke heffing van een voetballer in Nederland bedraagt daarmee ongeveer 35%.

Belastingparadijs voor voetballers

België en Zwitserland zijn prima landen om als voetballer te wonen. In deze landen bedraagt het netto tarief ongeveer 27%. Het beste land om als voetballer te wonen, is Spanje. Je moet dan wel in Spanje gaat voetballen. Het tarief in Spanje bedraagt door de zogenaamde Beckham-regeling slechts 24%.

Belastingdrama voor voetballers

China kent een netto tarief van zo'n 44%. Dit is hoog, maar weinig voetballers hebben hier last van, immers wie voetbalt er nu in China? Anders is het gesteld met Engeland, het tarief voor voetballers bedraagt aldaar 49%. Spanje heeft dan fiscaal zeker de voorkeur, temeer omdat er mooi voetbal wordt gespeeld en het weer er meestal prima is.

Bron

Dit artikel is samen met Jongbloed Fiscaal Juristen in Enschede geschreven.12 Jul 2012


Waardeer het artikel Belastingparadijs voor voetballers

Belastingparadijs voor voetballers rating_text 10 / 10 rating_points 1 rating_judges.


Stel uw vraag:naar boven
Contact

MKB Fiscaal Juristen
Marthalaan 5
7511AZ Enschede

t : 053 432 72 00
f : 053 431 34 24
e : info@mkbfiscaaljuristen.nl